Velencei-tó, Velencei-tó földrajz, élővilág > Velencei-tó - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Velencei-tó, Velencei-tó földrajz, élővilág > 9 weboldal. Kategória leírása: Magyarország második legnagyobb természetes tava. Velencei-tó információk: története, földrajz, élővilág. A tó keletkezése vízrajza.
Szponzorált linkek
Velencei-tó a wikipédián
http://hu.wikipedia.org/wiki/Velencei-t%C3%B3

Magyarország második legnagyobb természetes tava, a Balatonhoz hasonlóan hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike. Területe 26 km², a felület harmada nádassal borított.

Velencei-tó a wikipédián
Velencei-hegység
http://hu.wikipedia.org/wiki/Velencei-hegys%C3%A9g

A Velencei-tótól északra, nagyjából vele párhuzamosan húzódik Magyarország variszkuszi hegységmaradványa, a Velencei-hegység, amelyet javarészt a földtörténeti óidőben (paleozoikum) keletkezett mélységi magmás kőzet, gránit épít föl.

Velencei-hegység
Kishatározó
http://www.velenceitohajozas.hu/kishatarozo

A Velencei-tó és környékének kishatározója segítségével minden természetbarát könnyedén meghatározhatja a túrázása során megfigyelt élőlényeket, valamint lapozgatása jó alapozást nyújt tervezett túrázásokhoz is.

Kishatározó
A Velencei-tó élővilága, tanösvény
https://sites.google.com/site/nadasto/tan%C3%B6sv%C3%A9ny

A Csillárka tanösvény változatos élőhelyeken át vezet: nyílt vizeken, nád és iszapszigetek között, illetve a szűk, vadregényes, nádi ereken, ösvényeken. Itt sokféle állattal találkozhat a szemfüles látogató.

A Velencei-tó élővilága, tanösvény
Védett növényvilág
http://www.nadap.hu/kiop/content/2_0.htm

A velencei táj növényföldrajzi szempontból lényegében az Alföld flóravidékéhez tartozik, mint ahogy éghajlata is az Alföldével rokon. A mégis meglévő különbségeket az éghajlat mellett a talaj is okozza.

Védett növényvilág
A tó bemutatása
http://www.velenceito.hu/toleiras.htm

A tó Budapest és Székesfehérvár között helyezkedik el. Magyarország egyik kedvelt üdülő-, pihenőhelye. Európa egyik legmelegebb tava, a parton számos strand, sportolási lehetőség és kultúrális programok várják az ide látogatókat.

A tó bemutatása
Története, keletkezése
http://www.velenceitonal.hu/velencei+to+bemutatasa/12/a+velencei+to+tortenete

A tó korát 12000 -15000 évre becsülik, s a pleisztocén korra tehető a kialakulása. Az akkori mérete kb. 60 km2, vízszintje a mainál 3-4m-el magasabb volt.

Története, keletkezése
A tó vízrajza
http://www.velenceitonal.hu/velencei+to+bemutatasa/11/a+velencei+to+vizrajza

A Velencei-tó környékének éves csapadék mennyisége 350-800 mm között ingadozik. A Velencei-tó vízgyűjtő területe a Velencei-hegységre, a Vértes-hegység délkeleti lejtőjére, és a Mezőföld északi részére terjed ki, nagysága 600 km2. Fő táplálója a vízpótló tározókkal szabályozott Császár-víz, a fölösleges vizeket a Dinnyés-Kajtori-csatorna vezeti le a Nádor csatornába,majd a Sió csatornán keresztül a Dunába.

A tó vízrajza
Velencei-tó halfajai
http://www.velenceitonal.hu/adatlap/horgaszat/velencei+to+leggyakoribb+halfajai

Az itt fellelhető halak eredete, fajtái, jellemzői, szaporodása, táplálkozása, horgászata, valamint előkészítésük a főzéshez. Tilalmi időszakok.

Velencei-tó halfajai
Hirdetések
Oldal leírása
velenceito.wyw.hu: Velencei-tó katalógus: A Velencei-tó Magyarország második legnagyobb tava, népszerű nyaralóhely. Velencei-tavi szállások, szálláshelyek, utazási információk gyűjteménye. A Velencei-tó és környékének iformatív, turisztikai és kultúrális gyűjtőoldala. Kultúrális programok, látnivalók, strandok, szolgáltatók, szállások, közérdekű információk a térségről, valamint a tó természeti értékeinek bemutatása.
Gyűjteményünkben 218 válogatott Velencei-tó témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 218 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 26294